Benim Jaguar'ım var yeeağ




Açlık sınırının 926 lira olduğu bir ülkede verdiğin 240 liralık bursla bırakın yaşamayı ölmemeyi nasıl sağlarsınız?

Neden pırlatada %0 faiz varken, eğitimde %8 faiz, kantinden yediğimiz tostta %18 faiz var?

2 milyon üniversite öğrencisinin sadece %10' unu devket yurtları karşılayabiliyor.Öğrenciler evlerde, özel yurtlarda kalmak zorunda kalıyor bu nasıl sosyal devlet?

Her yıl 350 bin konut yapabilen, stadlar açabilen TOKİ neden yurt yapmıyor? Bu ülkenin stadyuma ihtiyacı var da yurda ihtiyacı yok mu?

Hadi alt yapı hizmetlerini tamamlamadan tabela üniversiteleri açtın... Peki açtıktan sonra iş bitiyor mu da öğrencinin sorunlarıyla ilgilenmiyorsun?

Her il'e üniversite, diye meydanlarda bağırmasını biliyorsun da "diplomalı işsizler"den neden bahsetmiyorsunuz?

AB standartlarında alkol düzenlemesi yapmasını biliyorsun... Bak AB'ye öğrencilerini himayesine alıyor, har(a)ç diye bir şey yok, ciddi bursları var... Al sana AB standartları! Ne oldi? Rengin soldi?

Eğitimde fırsat eşitliği varmış... Sen bas paranı sertifaka programlarına katıl, dershanelere git sonra da eğitimde fırsat eşitliği olsun. Paran varsa mı eşit oluyorsun?

Bir bakıyoruz "yerli otomobil" istiyorsun bir bakıyoruz ARGE'ye ayırdığınız pay Diyanet' in yarısı! Teknoloji, otomobili dinden mi çıkaracan yoksa bilimden mi?

Onlarca işsiz mezun oluşuyor. Mesela adam makine mühendisi gidip kahve makinesi pazarlıyor. Bu nasıl açıklıyacaksınız?

Rektörlük seçimleri yapıyorsun. En çok oy alan rektör bile seçilmiyor. Kafana göre atıyorsunuz? Ee o zaman seçim ne işe yarıyor? Kalkıp bir de üniversiteler siyasallaşmasın diyorsunuz, siz alasını yapıyorsunuz...

Referandumda neden gençlerin %80' i "hayır" dedi ? Hiç düşündünüz mü?

Öğrencilerin ulaşım sorunlarını çözmek için belediyelerle uzlaşmak zor mu ki konuşma gereği bile duymuyorsunuz?

Hani siz diyorsunuz ya "gençler cahildir" falan diye... Öyle olalım! Hata yapalım! Biz yapabiliriz ama siz nasıl yaparsınız?

Kimileriniz "öğrenciler tepkilerini şiddetle ortaya koymasın" diyorsunuz... Yumurta mıdır şiddet? Yoksa otobüslerle protesto alanına gelmeden polisin müdahale etmesi mi?

Siz mecliste birbirnize girdiğinizde basalım tazyikli suyu, biber gazını, polis copunu sizlere ne dersiniz ?

Kendi özlüğü demokrayik yollarla ifade eden öğrenciye orantılı, orantısız polis abanmasını nasıl açıklıyorsunuz ?

Yumurtalı protestolar olmasaydı öğrencilerin sorunları dinleyecek miydiniz?

2005' te kurulan ÖTK'lar ne hikmetse yumurtalı protestolardan sonra çağırıldı, sorunları dinlendi. 5-6 Yıldır neredeydi aklınız?

ÖTK başkanları da bir acayip. İsteklerini söylediler. Sonra da minnet duygusu içinde "teşekkür ediyorlar" Arkadaşlar! YÖK' ün görevi zaten o neye teşekkür ediyorsunuz? İşini yapacak diye mi?

Sen bütün yaz boyunca yat okullar açılınca güçlendirme projeleri diye çık ortaya. Öğrencileri mağdur etmeye ne hakkın var?

Yurtların 8'er kişilik olmasını, kantinlerin rezaletini, rutubetli odaları geçtim KYK neden Başbakanlık'a bağlı?

Öyle bir yönetmelik hazırlamışsınız ki, müthiş! Mesela "Derslerden toplu şekilde çıkmak suç." Bu ne yahu? Bir hocanın dersine, kendisine, eğitim kalitesine yönelik eleştiri hakkımız protesto yoluyla gösteremeyecek miyiz?

Allasen söyle her il'e üniversite açtın bunları akademik kaygı için mi yoksa siyasi olarak mı açtın?

Akademik kaygı için açtıysan hemen çöz şu sorunları! Mesela ilk olarak harçları kaldırabilirsin. Bu marjinal istek falan değil gayet yapabilirsin.

Ortalıkta binlerce işsiz mezun varken istisnasız tüm bölümlerin öğrenci kontenjanları %20 artırmayı nasıl açıklıyorsun?

İnsanlar artık illerine sanayi istemiyor üniversite istiyor. 12 ay okuldayız, yaz okula da dahil. Sıcak parayız insanların gözünden, senin gözünde. Bizi meta aracı haline dönüştür sonra da ücretsiz eğitimden bahset ?

Cumhurbaşkanı topu YÖK' e atıyor... İyi de bu sorunları çözecek olan YÖK değil hükümet.

YÖK, başkanı ÖTK başkanlarını ayağına çağırana kadar neden üniversitelere gidip sorunlarla birebir ilgilenmiyor?

Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ne işe yarar?

(Evrensel)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder