Enerji Bakanı Taner Yıldız nükleer santral için Japonya' ya gidiyormuş..

Niye ?
Çünkü; "Dünyamız; ahlaksızların, açgözlülerin, efendilerin ellerinde..."
Bakan efendimize sorsak, "Enerji sıkıntımız var" der !
Rusya'dan sonra ikinci nükleer için Japonya' ya gidiyor Bakanımız...
Biz Akkuyu'da ürütelicek enerjinin yüzde 70'ini kilovatsaatini 12,5 centten alacağız gerisini de Rusya başka ülkelere satacak.
Bu yetmezmiş gibi sıra Japonya'da...
Dünya için iki seçeneğimiz var. Ya hızlı yaşayıp genç ölecek ya aç gözlülük etmeyecek.
Gelin görün ki bu aç gözlü efendilerimiz sayesinde dünya ölüme koşarak gidiyor. İnsanoğlu doğanın bir parçası olduğunu öğrenene kadar iş işten geçmiş olacak gibi...
Hani şimdi kitaplardan bakıyoruz ya dinozorlara... Gün gelecek tavşanlara bakacağız kitaptan...
Dünyayı atomlarına ayıracak kadar bombamızın, silahımızın olması yetmiyormuş gibi yeni "yok edeciler" için hepsi bağırıyor "Nükleeer santral yapalım"
Sorunca da "cahil" muamelesi görüyoruz. Çünkü yanlarında "Nükleer santral uzmanları" var. Dikkat "uzmanları var" dedim.
Radyasyondan kanser mi oluyorsunuz ? YALAN efendim inanmayın. Yumurta yiyin bakın efendiler yiyor bir şey olmuyor.Çay içseniz de olur. Vaktiyle içtiler bir şey olmadı "onlara"
Sorsak, nükleer reaktör çalışması sonucunda atık olarak ortaya çıkan ve ömrü 250 yıl süren plütonyum da zehirli ve kanserojen değildir.
Stronsiyumun 280 yıl boyunca yağış yoluyla bitkilere oradan da hayvanlara geçmesiyle insanlarda lösemi olmasınada aldırmayın.Sezyumu, iyodu falan boş verin mason localarının uydurmaları onlar...
Kimileri diyor "Batı'daki gelişmiş ülkeler nükleer santrallerini teker teker kapatıyor." Bunları söyleyenlere inanmayın , hurafe bunlar. Enerji diyoruz, nükleer diyoruz, atom diyoruz atom...
Kimi aç gözlü efendilerimiz kandırma babında "Tamam. Nükleer yapmayalım fakat enerji ihtiyacımızı nasıl karşılayacağız ?" diyorlar.Tabi uzmanlarla beraber...
Yenilenebilir enerjiyi yediniz mi hayırdır ? Duydunuz mu ?
Su, güneş, rüzgar, bitkiler hatta dalgadan gel-git'ten bile enerji çıkabiliyor. Hatta belki inanmazsınız rüzgar konusunda Avrupa'da birinciyiz.
Haa derseniz; "Biz BP'ye, Shell'e falan sorduk; yenilenebilir enerjinin gereksiz olduğunu söylediler" eyvallah. Enerji için dünyanı karınını deşen, altını üstüne getiren adamlara sorarsanız öyle derler tabi !
Aç gözlüler tamam hızlı yaşıyorsunuz da genç ölün bari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder