Ailenizin imamı kapınızdaaaa!


Ne acayip bir zamandayız...

Her gün yeni bir denyoluk, farklı bir gerzeklik...
Sanki bir gerzek var tepemiz o yönetiyor bizleri gizliden...
Gerzek kelimesi de "cuk" oturdu he :) Geri ve zekalı sözcüklerinin muhteşem uyumu. Gerzek.

Bir yanda heykel şovlar, bir yanda alkol muhabbetleri, Türk Telekom Arena, Muhteşem Yüzyıl vs. haber sitelerinde cirit atarken "Aile İmamlığı" diye bir haber gördüm...

Laik ülkemizdeki Diyanet İşleri Başkanlığı'mız düşünmüş düşünmüş "Aile İmamlığı" diye proje çizittirmiş. Akıllarınca din olgusunu camilerle sınırlandırmamak, topluma yaymak, toplumsal sorunları çözmede imamları görevlendirme niyetindeler.

Bir gece ansızın mahallenizin imamı kapınızı çalarsa "noluyo lan?" deyip şaşırmayın. Eşeği suya götürün, oraya bağlayın, sopanızı kapın, sopanın üzerine de "Aile sopası" yazıp, Allah yarattı demeyin.

Kendilerince mantıklı bu çizittirenler. Kendi iç dünyalarında yaptıkları meşru. Çünkü; din, sadece Tanrı ile insan arasında değil! Dinin yapısı, yaptırımları toplumsal bir olgudur.

Ceza hukukunuzdan medeni hukunuza kadar işleyen, dükkanınızı kaçta açıp kapatacağınıza, hangi ürünleri satacağınıza "etek boyundan bahsetmiyorum bile" saçınızı başınızı kapatmanıza bile karışır. bu "din" denilen şey.

Din maddi ve manevi dünyayı düzenleyen kaideler getirdiği için "Allah ile kul" arasındadır diyemeyiz.

Bu kaideler kanunlaştırıldığı zaman adı "şeriat" olur.
Şeriat; yol, metod, ilahi emirlerin toplamı anlamındadır.

Merak etmeyin konuyu "Türkiye'ye şeriat geliyor mu?" tartışmasına döndürmeyeceğim. Tabi ki maide 38 (Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'dan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah daima üstündür, hikmet sahibidir.) Türkiye'de uygulanamaz.
Türkiye rejiminin adı "şeriat" olmaz!
Olmasına da gerek yok zaten...
Konuyla ilgili Melih Pekdemir' in güzel bir saptaması var ; "Şeriat denilen şey, her neyse, "Selamün aleyküm ben geldim" diyerek gelmeyecek, burası belli. Eğitim, adalet, sağlık hizmetleri vb. toplumsal hayatın en önemli unsurlarını İslami esaslara göre düzenleyince, zaten "şeriatı getirdik" demelerine de gerek yok... Ya da şeriatın "gelmesine" de gerek yok... Bu düzenlemelerin gelmesi zaten yeterli..."

Hırsızlık yapanın elini ayağını kesemeyecekse ne yapacak bu aile imamlarımız?
Nasıl çözecek sorunlarımızı ?
Toplumsal konulara nasıl yaklaşacaklar?
Kapımıza dayanınca ne diyecekler ?

"İşsizim" diyen vatandaşlara, "Merak etme fani, Allah herkesin rızkını verir. Sakın ola ki Allah' a isyan etme, sınav dünyasındayız. Biraz sabır..." diyerek biat kültürünü mü empoze edecekler?

"Ücretsiz eğitim" istemiyle 16 yıl yargılanan öğrencilerin yumurtalı protestolarına "Yumurta, Allah-u teala' nın bize sunduğu nimettir. Atarsanız günaha girersiniz. Protein kaynağını atacağınıza yiyin, Allah yolunda hayırlı işler yapın" mı diyecekler?

Her şeyin en iyisini bilen Başbakan' ın aslında günah olan heykelleri yasaklayıp, "ucube bunlar tiz elden yıkın" fikriyatına karşın bu imamlar "ııı şey! o heykeller aslında ucubeymiş. Başbakan yıkın dediyse karşı çıkmamalıyız " mı diyecekler?

Bu ülkede içki içen insanların da olduğunu unutarak, onları dışlayarak "aksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyorlar" diyen Başbakan' ın söylemlerini bizlere şöyle mi yansıtacak bu aile imamlarımız; "Alkol tüm kötülüklerin başlangıcıdır. Zaten Allah-u teala' da yasaklamıştır. Başbakan'ımız aslında gençlerimizin sağlığını düşünüyor." mu diyecekler ?

Karma okulları yasaklamayınca en azından dine uygun hale getirip 45 cm yasağını uygulayanlar için, "Ne güzel işte! Yoksa siz namussuz musunuz?" diyecekler?

Kadını iş hayatından çekerek "Oturun oturduğunuz yerde. İş senin neyine? Evinde 3 çocuk yap." mı diyecekler?

Torbadan çıkaracakları yeni yasayla "sendikalara üye olan işçileri, memurları" görev adı altında başka işlere gönderilen yaptırımlara ne diyecekler?

Bu projenin adı bal gibi "reel islamiyet"tir.

(Evrensel)

1 yorum:

  1. İçki içip, sarhoş olarak trafikte veya başka bi yerde kendisi dışındaki insanların canına zar verme ihtimali %0,000000....0001 olsa bile hala daha içkiyi destekleyen zihniyeti yanlızca kendisi ile kafa dengi olanlar saygıyla karşılar.
    İçkiye özgürlük denirken neden sarhoş birisinin, bilinçsizce diğer insanların özgürlüklerini kısıtladığını yada yine diğer insanların canlarını yitirmelerine yol açtığından bahsedilmiyor?

    YanıtlaSil