Gomünistleri yok ettin Allahcıları yarattın !



Soğuk savaşın hakim olduğu yıllarda dünyada birbirine zıt kutupta olan ABD'nin yeşil kuşak' ı ve Rusya' nın sosyalizm dalgası hakimdi...
O günlerde Türkiye' de Rusya'yla beraber sosyalizm akımı güçlendi.
Meydanlar, halk kitleleri "emek"ten bahsediyorlardı.
Tabi egemenler hemen önlemini aldılar!
Hatta öyle ki Türkiye' de 3 bin komünist varken, 30 bin komünizmle mücadele dernekleri kuruldu.
Vakıflarla, derneklerle anti-komünist propaganda yapıldı.
Tabi ki bunun öncüleri cemaatlerdi...
AKP' de dahil olmak üzere o günden bu yana iktidara gelen hükümetler anti-komünist anlayışın içerisindedirler. Fiiliyatlarını bu perspektifte yaptılar. Eğitimlerini bu açıyla aldılar.
Türkiye ilk kurulduğu sıralarda da Rusya' da gelişen Bolşevik hareketlerinden çekinmiştir. Tabi bu çekinmenin altında tarihte Ruslarla yaptığımız mücadelelerin de etkisi olmuştur. Her ne kadar Ruslar Kurtuluş Mücadelesi'nde bizlere yardım etse de bu yardımlar iki ülke arasındaki tarihsel gerilimi yumuşatmaya yetmemiştir.
Türkiye' de sosyalist hareketlerin sönmesinde ABD' nin payı büyüktür.
Ortaya çıkardığı müslüman ve milliyetçi oluşumlar sosyalist dalgasını kırmaya yetmiştir. Çünkü kapitalizm sömürmek istediği ülkelerde ya dine dayalı kitleler ya da milliyetçi kitleler görmek istemektedir.
Komünizme karşı aldığı önlemler Türkiye' de müslüman kimliğini ön plana çıkarmaya yönelikti. ABD, Türkiye için halkı müslüman olan bir kitle yaratmak istiyordu.
Çalışmalarını bu yönde aldı.
Başarılı da oldu.
12 Eylül' le bu projesini rahatlıkla harekete geçirdi.
İmam hatipler açıldı, dini tebaa yaratıldı, cemaatleşme oluşturuldu...
Bunların yanı sıra toplum üzerinde egemen olan YÖK gibi baskıcı kurumlarda aktif oldu...
Amaç sosyalist kitlenin karşısına müslüman ve milliyetçi kişileri koymak...
Bugün; Diyanet, bakanlık olmadığı halde bir çok bakanlıktan fazla bütçe alıyorsa, ülkede yüzbinlerce camii varsa, binlerce islami vakıflar ve yurtlar varsa sebebini uzaklarda aramamak gerekir.
Türkiye' de bugün komünizm bitti denebilir, en azından o dönemdeki halk kitleleri artık yok. Fakat hala anti-komünizm üzerine projeler ve siyasi yapılanmalar görülmektedir.
Dönemin solcularına karşı Atatürkçülük yaptığını zanneden Kenan Evren ve arkadaşları aslında belkide beklemedikleri bir sonla karşılaştılar.
"Siyasallaşmış İslam"

(Evrensel)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder