AKP’ lilere Tavsiyeler

Sevgili AKP’liler,

Bugüne kadar yazdığım neredeyse tüm yazılarda AKP’ nin aslında sizi düşünmediğini ve uyguladığı politikaların halktan yana olmadığını söylemeye çalıştım. Bu yazımda sizi, Tayyip Erdoğan’ ı ve AKP’ yi hiç eleştirmeyeceğim. Çok şeyler yazdım, çok şeyler söyledim, çok tartışmalara girdim ama sonunda anladım ki; siz AKP’ nin politikalarının yanlış olduğunu anlamayacaksınız. Madem sizi Tayyip Erdoğan’ dan vazgeçiremiyorum o halde bugüne kadar yaptığım zararı karşılamak için bu yazıyı yazmaya karar verdim. Bu yazının amacı sizin AKP’ ye ve Tayyip Erdoğan olan bağlılığınızı korumak ve güçlendirmektir.

Madde madde sıralıyorum, buyrun…

1- Düşünce yazılarından, haberlerden, gazetelerden, kitaplar uzak durun. Hele hele “internet” denilen “şeytan icadından” hepten uzak durun. Uzak durun ki bilgiye ulaşamayasınız… Dünyada ve Türkiye’ de olup bitenlerden kesinlikle haberdar olmayın. Bu yazı da internette okuduğunuz son yazı olsun. Bu yazıyı okuduktan sonra interneti hemen kapatın. Abdest alıp, Allah için iki (2) rekat namaz kılın.

2- AKP’ nin sizin için özenle hazırladığı izdivaç programlarını, saçma sapan dizileri, mağazin gündemini, bilmem kimle huzura doğru gibi programları gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz. Bu tür programlar AKP ile bağınızı kesinlikle koparmaz bilhakis Erdoğan’ a daha çok itaat edersiniz. Sakın ola ki AKP gerçeğini anlatan özgür basının iletişimin kanallarına denk gelip izlemeyin. Hele hele uykunuzdan feragat edip gece yarsı yayınlanan tartışma programlarını hiç izlemeyin. Dizinizi izleyin sonra da biraz Kuran okuyup uyuyun.

3- Gazeticiler hapse atılıyormuş, kitaplar toplatılıyormuş, yazarlar yargılanıyormuş, Yahudiler’ e domuz deniliyormuş, Ermeniler aşağılanıyormuş, Kürtler “hala” yok sayılıyormuş, yaklaşık 20 milyon kişinin konuştuğu Kürtçe mahkemelerde “bilinmeyen bir dil” olarak geçiyormuş, zorla din dersi veriliyormuş, Evrim teorisini anlattı diyen öğretmenler uyarı alıyormuş, insanlar sebepsiz yere aylarca içerde tutuluyormuş, işçiler güvensiz koşullarda çalışıyormuş, öğrenciler perişanmış, polisler orantısız şiddet uyguluyormuş, işsizlik artıyormuş, dış borç yükseliyormuş, kurumlarımız yabancılara satılıyormuş…
Bu ve benzeri haberlerin hepsi yalan!

4- AKP’ ye oy verin ki ; sayısız cinayetten yargılanan Hizbullaçılar serbest bırakılsın, aydınlar sahte belgelerle ve sudan sebeplerle suçlanarak yıllarca tutuklu kalsın, halkı soyup soğana çevirenler mutlu mesut yaşasın, hükümet üyelerinin cebine para girmesi için şahsa özel kanunlar çıkarılsın…

5- Patronlar işçilerini sigortasız, güvencesiz çalıştırabilir kafası bozulunca işten atabilir. Ne olacak sanki başka işçi mi yok? Patrondur istediğini yapar. Memlekette işsiz mi yok sanki…

6- Dünyanın en pahalı benzinini kullanmakta zaten birinciliği kimse kaptırmıyoruz. Aynı birinciliği mazotta, şekerde, tuzda da görmek için AKP’ ye koşulsuz biat ediniz. Zaten buna rağmen AKP’ li yetkiler çıkıp “Enflasyon sıfır çıktı!” demiyor mu? Kendi geçiminize mi yoksa AKP’li yetkilelerin açıklamalarına mı güvenirsiniz ?

7- Ücretsiz eğitim pankartı açan öğrencilere iyi ki ceza veriliyor. Anneleri babaları onları okusunlar diye okula gönderiyor onlar pankart açıyor. Hem zaten AKP ücretsiz kitap dağıtıyor. Size bir sır vereyim ama kimseye söylemeyin: “Siz siz olun o kitapları hangi yayınevi basıyor ve o yayınevi hangi AKP’lilerin yakını sakın araştırmaya kalkmayın.”

8- Müslüman bir ülkede gençler parkta sevgilileriyle el ele dolaşabilir mi? Zinhar günah! Ama AKP’ nin polis sağolsun gençlerin yolunu çeviriyor gençlerin zina yapmasını önlüyor. Allah başımızdan eksik etmesin. AKP’ nin yaptığı iyilikler bununla da kalmıyor: gençlerin alkol almasını önlemek için yasalar çıkartıyor. Yine farklı bir yasayla alkol alan gençlerin vurulması için silah taşıma yaşını düşürüyor. Sonuçta alkol haram adam öldürmek değil…

9- Kadın dediğin evinde oturur. Ne işi var sokakta (?) AKP’ de bunu bildiği için tacavüzcüleri, tacizcileri kolluyor hatta onları gazetelerde yazar yapıyor.

10- Pek Sayın ve Değerli Erdoğan halkın içinden biri. Başbakan olmuş ama halktan kopmamış. Öyle olmasaydı gariban çiftçiye “ananı da al git” diye hakaret etmezdi değil mi? Padişahımız ne yaparsa iyi yapar. Mesela oğluna gemicik alır ya da “babalar gibi satıyorum” der. Hünkarımızdır. Vardır bir bildiği… Onun hikmetini anlamaya bizim aklımız yetmez… Yetmez ama evet…

Hiç şüphesiz bu 10 madde AKP’ nin yaptığı doğru politikalardan sadece bir kaçı… Erdoğan’ ın güzelliklerini anlatmaya benim ömrüm yetmez…
Benden size tavsiye, yazdıklarımı iyice okuyun, anlayın.
Benim gibi muhalif olmak istemiyorsanız –işinden atılan, mağdur olan, sürgüne giden, hapse atılan vs.vs. – söylediklerime kulak kabartın.

1 yorum:

  1. büyük düşünen7 Mayıs 2011 18:57

    ya bende diğer akp ye oy vermiş arkadaşlara söylüyorum yok artık diyorum zaten yapılan işleri yaptı,bide üstüne iflas bayrağını çektik hepimiz, yaptıklarna bakın ya cepte kuruş kalmadı yardıma ihtiyacımız yok ki, daha iyi yaşam diyenler valla bu partiye oy vermesinler, hani diyorlar ya dindarlar oy veriyor diye biz dindarız ama bu yüzden vermedik ne alaka, daha çok çıkarı olanlar veriyor dinle imanla ilgisi olmayanlar, çevremde çok var ancak tabi dindarların çoğu bu partiye veriyor. Fakat üretimde özel girişimde önümüz tıkalı, okul pitince , veya azıcık gelirle iş kurulmuyor bu işleri bildiğimden diyorum mhp nin bile çizgisi herkesin iş kurmasına yönelik değil sadece chp de var sonuçta bi parti chp de, akp zaten güçlü kimse oy vermeyecem dese bile yarısından fazlasını alır oyların gönül rahatlığıyla chp ye veririm, tayyip erdoğanında hep söylemleri siyasi reklam bir işe yaradığı yok bize, ayrıca tepkimizi görsün, birçok akp ye oy veren adamın dinle alakası yok istediğini yapacak akp ye oy verdi, e benim gibiler salak mı chp ye veririm bu seferde, valla boş konuşuyor akp keşke benim gibi zeki olsalarda chp ye verseler, chp şöyle böyle diyorlar kurtuluş savaşındaki chp değişmemiş aynı kafaymış, e daha iyi o zaman dedelerimizin düşman işgalinden kurtardığı savaşta hangi parti öncüydü chp, müslüman ülkeyi kim kurtardı, hangi parti! Adamların tek yaptığı dinle devlet işlerini karıştırırsanız düzeni bozarsınız dinide kullanarak insanları sömürürsünüz demeten ibaret, eğer gerçekten dini anlayıp dini kurallarla yönetseler zaten ülke zengin olur, böyle bir ülkede yok, dinimizdeki ahlakla, çalışkanlıkla, doğrulukla, kul hakkıyla müslüman ülkeyi yöneten aklınızı kullanın Ayetini dinleyen islam ülkesi yok, bu işte şeriat.

    Yok arkadaş akp reklamında , afişlerinde diyor ya büyük düşün diye ondan aklım yattı artık büyük düşünecem chp ye oylarımız, akp zaten çok oy alan bir parti biz anadoluluyuz chp li kardeşler iyi işler yapıp hakkımızı koruyor çokta iyi insanlar, büyük düşünecem artık eski partim sende saol..

    YanıtlaSil